איך מכינים בירה
MASHING
הלתת נגרס על מנת לחשוף מתוך קליפת הגרעין את העמילן. את הלתת הגרוס מערבבים במים חמים במיכל הנקרא mash tun. זהו השלב בו האנזימים שנוצרו בהנבטה מפרקים בתהליך טבעי את העמילן שבגרעין לסוכרים, אותם סוכרים שבהמשך יפרקו השמרים. ע”י שליטה בתהליך – טמפרטורה, זמנים ו-PH, ניתן לשלוט בסוג הסוכרים שנוצרים, ברמת האלכוהול, רמת המתיקות, איזה גוף יהיה לבירה ומרכיבים רבים באופי הבירה שתיווצר.
1
LAUTARING
התערובת המתקתקה מועברת למיכל המכונה Lauter Tun שהוא מעיין מסננת גדולה, על מנת להפריד את קליפות הגרעינים מהמיצוי המתוק של הסוכרים. המאש עובר תהליך של הוספת מים חמים הדרגתית על מנת למצות את הסוכרים והטעמים מתוך הגרעינים. התוצרים מתהליך זה הם ה wort שהוא למעשה תירוש הבירה, ותוצר לוואי – קליפות הגרעינים (Spent Grains) שמועברות למאכל עבור הפרות המאושרות של כפר ויתקין.
2
BOILING
ה Wort עובר למיכל הרתחה המכונה Kettle . הבישול מתבצע בהרתחה מהירה ואחידה. זהו השלב בו מוסיפים את הכשות ל Wort -. ההרתחה מטהרת את ה- Wort, מנדפת ארומות מיותרות וממצה את הכשות. אורך ההרתחה וזמן הכנסת הכשות משפיעים רבות על התוצאה הסופית. לאחר ההרתחה מפרידים שוב את המוצקים מהנוזלים (כעת אלו בעיקר פרחי הכשות), ומקררים במהירות את הנוזל לטמפרטורת תסיסה.
3
FERMENTATION
לאחר ההרתחה ה Wort המקורר נכנס בתוספת שמרים למיכלי התסיסה. כאן למעשה השמרים מתחילים לעבוד, ולחולל את הפלא שלהם, הפיכת הסוכרים לאלכוהול, פחמן דו חמצני, ושפע של טעמים וניחוחות. התהליך משתנה באורכו, ובטמפרטורה שבו הוא מתרחש בהתאם לסוג השמרים. שמרי אייל יעדיפו טמפ’ של 16-25 צלזיוס. שמרי לאגר יעדיפו טמפרטורה של 8-14 צלזיוס.
4
MATURING
לאחר התסיסה, הבירה עוברת תקופת התבגרות בטמפרטורה נמוכה. בשלב זה הבירה מתייצבת, מתאזנת ומתעגלת. הביגור מתבצע במיכלים מקוררים, ואורך מספר שבועות על פי סגנון הבירה.
5
BOTTLING
השלב האחרון בהכנת הבירה הוא האריזה. יש לארוז את הבירה באופן כזה שתגיע אל הצרכן טרייה וטעימה, כפי שיצאה ממיכל הביגור. זה אתגר גדול ואחד ההבדלים בין בירה איכותית לבירה מתועשת. האריזה מתחלקת לבקבוקים, וחביות, אך בכולן חשוב שהמיכל יהיה נקי לחלוטין, וללא חמצן שיכול לפגום בטעמי הבירה.
6
PRESERVING&CARBONATION
טריה,לא מפוסטר ולא מסוננת
אחד ההבדלים הגדולים בין בירה בייצור תעשייתי לבירה מעולה הוא תהליכי שימור שונים שעוברת הבירה התעשייתית, אנחנו עושים בירה טריה, על מנת שתישאר כזו לא עוברת פיסטור וסינון. בירה לא מפוסטרת רגישה יותר לחום ולאור ולכן פחות מתאימה לשיווק המוני ולמשלוח אל מעבר לים אבל היא טעימה ומהנה יותר באופן בולט ומשמעותי. זו גם הסיבה שקשה לייבא בירה טריה כי היא דורשת הובלה בקירור ולכן בירה טריה לא מפוסטרת ובאיכות גבוהה ניתן בדרך כלל לשתות רק בארץ שבה יוצרה.
7